Amenzi tăieri ilegale. Amenzi în valoare RECORD în județul Sălaj

Personalul silvic, poliţişti şi jandarmi au aplicat amenzi în valoare totală de peste 300.000 lei în primul trimestru din 2018, pentru tăierea ilegală a 500 metri cubi de lemn din fondul forestier al judeţului Sălaj şi transport ilegal de arbori.

Conform datelor centralizate de Garda Forestieră Sălaj şi prezentate vineri, într-o şedinţă a Colegiului Prefectural, de coordonatorul instituţiei, Dan Maxim, în primele trei luni ale acestui an s-au constat 143 de contravenţii şi infracţiuni privind tăierile de arbori, volumul de lemn tăiat ilegal fiind de 503 metri cubi. Valoarea amenzilor date de personalul silvic, poliţişti sau jandarmi este de peste 200.000 de lei, a informat vineri Garda Forestieră.

Acțiuni intense de control

„Pentru depistarea transporturilor de materiale lemnoase fără acte de provenienţa, personalul silvic împreună cu organele de poliţie din cadrul Inspectorului de Poliţie Judeţean Sălaj au efectuat un număr de 236 acţiuni de controlul circulaţiei materialului lemnos, având ca rezultat constatarea unui număr de 55 contravenţii, cu o valoare a amenzilor aplicate de 125.000 lei şi un volum de 70 metri cubi fără acte de provenienţă", a precizat Dan Maxim, citat de Agerpres.

Pădurile neadministrate, greu de monitorizat

El a subliniat, totodată, că din totalul de circa 96.000 de hectare, cât reprezintă fondul forestier al judeţului Sălaj, 5.647 de hectare sunt păduri neadministrate, fiind vorba, în general, de suprafeţe mici de fond forestier, foarte dispersate, motiv pentru care este dificilă şi identificarea lor, pentru a putea fi preluate în administrarea silvicultorilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel