Amenzi pentru șoferi, chiar dacă operatorul radar este în alt loc

Poliţiştii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc, a decis, luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Instanţa supremă a admis, luni, o sesizare privind pronunţarea unei hotărâri prealabile, formulată de Tribunalul Caraş-Severin într-un dosar deschis în anul 2014, în care un conducător auto, Ovidiu Costea, a dat în judecată IPJ Caraş Severin şi a solicitat judecătorilor să fie anulat procesul verbal prin care primise o amendă. 

Instanţa supremă a decis că un poliţist rutier poate încheia procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află poliţistul. 

"În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art.109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art.180 şi art.181 din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1391/2006, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu art.15 şi art.21 din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, poliţistul rutier poate încheia procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află poliţistul rutier", se arată în hotărârea ÎCCJ. 

Decizia este obligatorie, potrivit dispoziţiilor art.521 alin.(3) din Codul de procedură civilă, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel