Amenzi de 50.000 de lei, în urma controalelor Gărzii Forestiere

Garda Forestieră Braşov, împreună cu poliţişti de la Transporturi, au aplicat amenzi în valoare totală de 50.000 de lei în urma unor controale desfăşurate la două societăţi comerciale din judeţele Covasna şi Alba, pentru avize de însoţire neconforme.

"În urma verificărilor efectuate prin aplicaţia Wood Tracking, privind emiterea avizelor de însoţire, s-a constatat că avizele de însoţire emise în perioada 1 decembrie 2018-31 mai 2019 au fost emise cu alte coordonate geografice decât cele corespunzătoare provenienţei legale. În consecinţă, consilierii Gărzii Forestiere Braşov au procedat la confiscarea valorică a 1.271 mc materiale lemnoase (lemn de foc 187 mc şi lemn rotund gater 1.084 mc), având o valoare totală de 407.023,60 lei, şi au aplicat contravenţii de aproximativ 50.000 lei", se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare, Garda Forestieră Braşov va intensifica controalele în judeţele arondate acesteia, pentru verificarea respectării legislaţiei silvice în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel