Amenințări cu bomba. Cât de ușor poate scăpa cel care a creat panica

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Amenințările false cu bomba au devenit frecvente în România. Legea se pare că nu este suficient de aspră cu cei care alertează autoritățile în astfel de cazuri.

Amenințările false cu bomba, care au avut loc astăzi în Capitală, se pare că au fost făcute de pe cartele prepay, despre care se știe că sunt mai greu de identificat. Astfel de alerte false s-au înmulțit în ultimii ani, iar legea se pare că nu îi sperie pe cei care vor să creeze panică. 

Citește și: UDMR, listă europarlamentare. Primele nume. Hunor, declarații 

Care sunt pedepsele 

Potrivit legii, alarmele de acest fel sunt pedepsite amendă sau cu închisoare de la 3 luni la doi ani. " Alarmarea, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a unei persoane fizice sau juridice ori a unei colectivităţi, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă", se arată în lege.

Citește și: Amenințare cu BOMBĂ, în Capitală. Rezultatul verificărilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel