Amendă uriașă pentru incendierea unei păduri

Incendiu Como Italia
Incendiu Como Italia

Doi stundeţi italieni, care au pornit un incendiu uriaş de vegetaţie în regiunea Como din Italia, au fost amendaţi cu uriaşa sumă de 13,5 milioane de euro. Tinerii au provocat focul de vegetaţie în timp ce făceau un grătar, pe proprietatea unei cabane, la sfârşitul anului trecut.

Cei doi au fost amendaţi de autorităţile locale, acestea luând în calcul pagubele provocate de incendiu şi efortul depus de pompieri pentru a opri incendiu, notează BBC.

Între timp, presa italiană a obţinut şi prima reacţie a unui student, care susţine că regretă profund cele întâmplate, dar indică că incendiul ar fi avut mai multe surse. Totodată, el şi amicul lui de grătar afirmă că „Am alertat imediat brigada de pompieri şi am încercat disperaţi să stingem focul”, mai afirmă tânărul.

Chiar dacă tinerii arată că nu numai ei sunt vinovaţi pentru incendiu, pompierii au reuşit să descopere că sursa focului este chiar grătarul de pe proprietatea cabanei.

Incendiul a distrus aproximativ 1.000 de hectare de pădure, iar pompierii s-au luptat cu flăcările uriaşe timp de şapte zile. Aproximativ 100 de hectare de pădure nu mai pot fi salvate.

Legea din Italia spune că un om care porneşte un incendiu poate primi o amendă între 118 şi 593 de euro pentru metrul pătrat distrus de flăcări. Astfel, suprafaţa luată în calcul de autorităţi în acest caz a fost de 6.840 de metri pătraţi.

Avocatul unuia dintre studenţi a declarat pentru La Stampa că orice pedeapsă ar trebui să aibă un rost şi să fie înţeleasă. „Care este rostul unei sancţiuni administrative dacă se cunoaşte deja că cei doi băieţi nu pot plăti?”, s-a întrebat avocatul.

Pe lângă amenda uriaşă, cei doi ar mai putea plăti şi despăgubirile pentru vecinii afectaţi de incendiu.

Vezi și: Donațiile pentru Catedrala Notre Dame provoacă dezbateri aprinse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel