Amendă de mii de lei pentru votarea cu un document impropriu

O persoană din Sibiu a fost sancţionată cu 4.500 de lei pentru că a permis unui alegător să voteze cu un document impropriu.

O persoană a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 4.500 de lei întrucât a permis ca un alegător să voteze cu un document impropriu, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu printr-un comunicat de presă.

De asemenea, potrivit sursei citate, un bărbat este cercetat penal după ce a votat în alt judeţ şi a încercat să voteze încă o dată la o secţie din Păuca, judeţul Sibiu.

În alt caz, se fac verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale după ce o femeie a sesizat că nu i s-a permis să voteze la o secţie din Şelimbăr, informează IPJ Sibiu.

În urma unei alte sesizări, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot. La o secţie de vot din municipiul Sibiu, s-a prezentat o persoană care deşi locuia în Sibiu, nu era trecută pe lista permanentă, votând pe listele suplimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că această persoană şi-a pierdut cetăţenia şi nu avea drept de vot, mai menţionează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel