Ambulanţe împotmolite în zăpadă. Bărbat găsit decedat

Două ambulanţe au rămas împotmolite în zăpadă, una trebuia să ajungă la un cardiac, dar bărbatul a fost găsit decedat.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi a fost solicitat să intervină pentru a prelua o bătrână din comuna Româneşti, după ce ambulanţa trimisă în zonă nu a reuşit să treacă de nămeţii de zăpadă. Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Iaşi, Nicolai Pralea, a declarat, pentru AGERPRES, că ambulanţa şi o şenilată au înainte cu greu prin zăpadă şi viscol pentru a aduce la spital o femeie care suferă de mai mulţi ani de ciroză.

'Solicitarea a fost făcută în jurul orei 6,30, pentru o femeie în vârstă de 78 de ani, din localitatea Avântu, care avea hemoragie digestivă superioară, pe fondul unei afecţiuni hepatice mai vechi. Echipajul de Ambulanţă care s-a deplasat la locul solicitării cu o autospecială a rămas blocat în localitatea Româneşti, motiv pentru care au fost solicitaţi să intervină cei de la Inspectoratul Situaţii de Urgenţă cu o şenilată şi un cadru medical. Pacienta a fost preluată în urmă cu aproximativ 30 de minute, iar acum se află în drum spre Iaşi', a spus Nicolai Pralea.

Bărbat cardiac, decedat

Potrivit acestuia, tot în cursul dimineţii, cei de la SAJ Iaşi au fost solicitaţi să intervină în localitatea Chipereşti, pentru un bărbat în vârstă de 88 de ani care acuza probleme cardiace. Pe drum, ambulanţa a rămas blocată în zăpadă, la aproximativ doi kilometri distanţă de gospodăria bolnavului.

'Solicitarea a fost făcută la 06,38, iar la ora 7,10 echipajul SAJ a rămas blocat la aproape doi kilometri distanţă de locul solicitării. S-a apelat la ajutorul autorităţilor locale, astfel încât abia la ora 8,30 s-a ajuns la solicitare. Din păcate, bărbatul a fost găsit decedat', a mai precizat Nicolai Pralea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel