Ambulanță SMURD, traseu de 1.600 km cu un bebeluș în terapie intensivă

Misiune SMURD. Bebeluș transferat în Germania. Traseu de 1.600 de km, în 16 ore, cu un bebeluș aflat la terapie intensivă. FOTO: ISU Cluj
Misiune SMURD. Bebeluș transferat în Germania. Traseu de 1.600 de km, în 16 ore, cu un bebeluș aflat la terapie intensivă. FOTO: ISU Cluj

O ambulanță SMURD a plecat astăzi într-o misiune de 1.600 de km cu un bebeluș aflat în terapie intensivă. 

Un echipaj SMURD, tip Terapie Intensivă Mobilă pentru nou-născuți, a pornit în dimineața aceasta într-o nouă misiune pentru a transfera un bebeluș de șapte săptămâni la cea mai mare clinică de chirurgie cardiacă din Europa, situată în localitatea Bad Oeynhausen, din Germania.

În prealabil a fost obținut acordul scris din partea clinicii din Germania pentru a primi cazul acolo, a fost realizat pașaportul pentru bebeluș în regim de urgență, mai exact un fotograf al serviciului pașapoarte s-a deplasat la spital, și s-a obținut formularul S2 din partea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj.

Misiune: 1.600 km în 16 ore

”Urmează o grea încercare pentru bebeluș și mama sa, care-i este alături în aceste momente, dar și pentru echipajul medical al Secției ATI a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și pentru cei doi șoferi pompieri, care vor parcurge circa 1.600 km în următoarele 16 ore”, susțin reprezentanții ISU Cluj. 

Bebelușul și mama vor ajunge pe mâinile medicilor din Germania, unde se vor putea realiza intervențiile necesare pentru a salva viața bebelușului.

Vezi și: Eurovision 2019: Primii zece finalişti. Când concurează reprezentanta României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel