Ambulanțele românești vor putea trece granița în Ucraina

Aleşii judeţeni suceveni şi cei regionali din Cernăuţi au decis să transmită un apel către guvernele României şi Ucrainei privind necesitatea  unui regim comun simplificat de trecere a frontierei pentru ambulanţe în zona de graniţă a celor două regiuni. 

Reprezentanții locali din Suceava și Cernăuți au convenit să se facă demersurile necesare pentru unificarea protocoalelor privind acordarea ajutorului medical de urgenţă în zona transfrontalieră Cernăuţi - Suceava, notează Agerpres. 

În şedinţa comună, consilierii suceveni şi deputaţii regionali ucraineni au aprobat promovarea unor proiecte pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate în zona transfrontalieră a judeţului Suceava şi a regiunii Cernăuţi.

S-a propus ca acest domeniu să fie considerat prioritar, urmând să se ofere sprijin total pentru pregătirea şi punerea în aplicare ulterioară a proiectelor ce urmează să fie promovate pentru finanţare în cadrul POC România - Ucraina 2014-2020.

În cadrul acestui program va fi realizat şi Centrul Medical de Epilepsie Chirurgicală, proiect ce urmează să fie promovat de Consiliul Judeţean Suceava, în calitate de lider, în parteneriat cu Centrul regional de reabilitare medico-socială a copiilor cu probleme ale sistemului nervos din Cernăuţi. Un alt proiect, Îmbunătăţirea calităţii primului ajutor în zona Bucovinei, va fi promovat de Spitalul Regional de Urgenţă din Cernăuţi, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu CJ Suceava.

Tot în parteneriat cu CJ Suceava va fi promovat proiectul Creşterea calităţii serviciilor medicale non-invazive, de Spitalul Clinic Regional din Cernăuţi, în calitate de lider de proiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel