Ambasadorul UE la Chişinău: Uniunea Europeană va urmări dacă instituţiile din Republica Moldova vor funcţiona independent

Alina Panico / 25 sep 2019 / 10:49 Salveaza PDF Comentarii

Uniunea Europeană va urmări dacă instituţiile din Republica Moldova vor funcţiona în mod independent, a afirmat marţi seara ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, menţionând că subiectul independenţei sistemului de justiţie şi a instituţiilor publice persistă în discuţiile cu liderii moldoveni, informează miercuri Radio Chişinău, citând portalul IPN.

În cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, şeful misiunii UE în Republica Moldova a recomandat guvernului condus de premierul Maia Sandu să adopte cât mai rapid măsuri pentru reformarea justiţiei. În acest context, Peter Michalko a amintit că UE a susţinut şi în trecut reformele în Republica Moldova, dar nu a putut să ofere atunci sprijinul financiar necesar pentru că nu existau rezultate. El a subliniat că susţinerea Uniunii Europene va fi bazată pe criteriul 'eficienţei', cu condiţia ca rezultatele respectivelor reforme să fie palpabile.

Şeful delegaţiei UE la Chişinău a spus că apreciază voinţă politică a noii guvernări pentru a progresa în schimbările promise.

,,Ceea ce noi vedem este voinţa şi paşi concreţi spre reformarea justiţiei, o prioritate în îmbunătăţirea mediului de afaceri, domeniu extrem de important pentru Republica Moldova pentru ca ea să poată utiliza toate şansele oferite de Acordul de asociere la UE'', a afirmat Peter Michalko.

Sursa: AGERPRES


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27