Ambasadorul UE la Chişinău: Uniunea Europeană va urmări dacă instituţiile din Republica Moldova vor funcţiona independent

Uniunea Europeană va urmări dacă instituţiile din Republica Moldova vor funcţiona în mod independent, a afirmat marţi seara ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, menţionând că subiectul independenţei sistemului de justiţie şi a instituţiilor publice persistă în discuţiile cu liderii moldoveni, informează miercuri Radio Chişinău, citând portalul IPN.

În cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, şeful misiunii UE în Republica Moldova a recomandat guvernului condus de premierul Maia Sandu să adopte cât mai rapid măsuri pentru reformarea justiţiei. În acest context, Peter Michalko a amintit că UE a susţinut şi în trecut reformele în Republica Moldova, dar nu a putut să ofere atunci sprijinul financiar necesar pentru că nu existau rezultate. El a subliniat că susţinerea Uniunii Europene va fi bazată pe criteriul 'eficienţei', cu condiţia ca rezultatele respectivelor reforme să fie palpabile.

Şeful delegaţiei UE la Chişinău a spus că apreciază voinţă politică a noii guvernări pentru a progresa în schimbările promise.

,,Ceea ce noi vedem este voinţa şi paşi concreţi spre reformarea justiţiei, o prioritate în îmbunătăţirea mediului de afaceri, domeniu extrem de important pentru Republica Moldova pentru ca ea să poată utiliza toate şansele oferite de Acordul de asociere la UE, a afirmat Peter Michalko.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel