Ambasadorul turc: Au folosit avioane de luptă. Cel mai grav act de teroare

Alegeri Turcia
Alegeri Turcia

Puciul din data de 15 iulie 2016 a fost cel mai grav act de teroare din istoria Turciei, a afirmat vineri, 14 iulie, ambasadorul turc la București, Osman Koray Ertaș.

"Pentru noi, 15 iulie nu a fost un puci militar tipic. A fost cel mai grav act de teroare din istoria Turciei. În acea noapte, puciștii au luat viața a 250 de cetățeni turci și au rănit mai mult de 2.000 de persoane. Au folosit materiale militare letale împotriva civililor nevinovați, au folosit avioane de luptă pentru a bombarda Parlamentul turc (...) și complexul prezidențial", a declarat ambasadorul Osman Koray Ertaș, în cadrul unui eveniment organizat la reședința sa din București, cu prilejul împlinirii unui an de la evenimentele din 15 iulie 2016. Potrivit ambasadorului, aceste momente au creat "o traumă uriașă" în societatea turcă, care încă se străduiește să o depășească.

Osman Koray Ertaș a mulțumit liderilor români pentru susținerea arătată în acele momente.

Recepția de la reședința ambasadorului a început cu intonarea imnurilor naționale turc și român. La recepție au participat membri ai corpului diplomatic acreditați la București, reprezentanți ai oficialităților române, precum și membri ai comunităților turcă și tătară, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel