Ambasadorul SUA la Haga, declarații controversate

SUA
SUA

Noul ambasador al SUA la Haga, Pete Hoekstra, a încercat să-şi apere propriile declaraţii făcute în ultimii ani cu privire la musulmani, comunitate despre care diplomatul american a afirmat că a creat 'haos' din Olanda, transmite sâmbătă AFP.

Hoekstra a comis această gafă într-un interviu acordat postului public de televiziune olandez NOS care l-a intervievat în legătură cu declaraţii făcute într-o conferinţă desfăşurată în anul 2015.

În realitate, este fals: ar trebui să numim asta 'fake news' , a răspuns ambasadorul american după ce jurnalistul postului NOS i-a cerut explicaţii despre ceea ce diplomatul calificase drept 'haos' şi 'zone ale non-dreptului' în Olanda. Nu am spus niciodată, a menţionat el.

Dar într-un extras video al conferinţei respective, Pete Hoekstra este auzit când spune: Mişcarea islamică a ajuns într-un punct care scufundă Europa în haos. Este haos în Olanda, maşini sunt incendiate, personalităţi politice sunt arse.

El a acuzat apoi jurnalistul de la NOS că utilizează 'fake news' contra lui, înainte de a retracta afirmaţia şi a nega faptul că ar fi utilizat acest termen.

Pete Hoekstra, american de origine olandeză şi fost membru al Camerei Reprezentanţilor a SUA, din partea statului Michigan, a fost acreditat ambasador în Olanda în data de 11 decembrie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel