Urmărește emisiunea live


Ambasadorul Rusiei în Turcia, împușcat. Bogdan Chirieac: Cel mai grav scenariu

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a murit după ce a fost împușcat la o expoziție de artă din Ankara. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3, că ”evenimentul acesta probabil că va fi tranșat rapid de către Putin și Erdogan. Securitatea ambasadorului Rusiei era problema guvernului de la Ankara, dar nu este un atentat pus la cale de Erdogan cu siguranță.”

Bogdan Chirieac a mai precizat: ”Probabil că poate fi vorba despre un sirian, cum la fel de bine poate fi vorba despre ISIS. Să vedem dacă ISIS va revendica acest atentat.”

”Cel mai grav scenariu este să izbucnească ostilități între Turcia și Rusia. Am convingerea fermă că nu se va întâmpla acest lucru. Nici măcar nu cred că relațiile ruso-turce vor fi înghețate. Erdogan are interese mult prea mari. Nu cred că lucrurile vor degenera. Nu e un nou Sarajevo, când a fost ucis arhiducele și a fost pretextul de izbucnire a Primului Război Mondial. Lucrurile sunt de neimaginat, Turcia e stat membru NATO, SUA au închis ochii la toate atrocitățile din Turcia și toate încălcările flagrante ale drepturilor omului, tocmai pentru ca Erdogan să nu fie tentat să se apropie și mai tare de Rusia. Nu cred că Putin va avea interesul să pornească un război, pentru că nu s-ar bate numai cu Turcia, s-ar bate cu tot NATO. E o lovitură pentru Putin, pentru imaginea lui. Această chestiune poate să aducă o simpatie față de Rusia. Un om nevinovat, un diplomat, diplomații nu pot fi atinși sub nicio formă în toată lumea civilizată. Cumplit.”, a mai spus analistul politic. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel