Ambasadorul Japoniei, misiune încheiată la Bucureşti. Mesaj pentru români

Bucuresti
Bucuresti

Ambasadorul Japoniei, Kisaburo Ishii, îşi ia rămas-bun de la români, la final de mandat, printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice, în care îşi exprimă speranţa că schimburile economice dintre cele două ţări vor creşte şi în care reaminteşte de vizita premierului nipon Shinzo Abe la Bucureşti. 

"În decursul misiunii mele am primit sprijin considerabil de la cetăţenii români, oficialii guvernamentali, asociaţii culturale şi economice, prieteni, rezidenţi japonezi şi companii japoneze în România. Vă mulţumesc foarte mult", afirmă diplomatul. El adaugă că în timpul mandatului său de trei ani, care s-a încheiat în septembrie, a avut loc "prima vizită a unui premier nipon în România de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări". De altfel, mesajul ambasadorului este ilustrat cu o fotografie a premierului japonez Shinzo Abe în timp ce vizita Muzeul Satului, în ianuarie. 

Vize eliminate pentru călătoriile în Japonia

Kisaburo Ishii reaminteşte că, începând de anul viitor, românii care călătoresc pe termen scurt în Japonia nu vor mai avea nevoie de vize. "Sper că schimburile între ţările noastre vor creşte", afirmă el, menţionând două mari proiecte de infrastructură ce leagă Japonia de România - podul de la Brăila şi Magistrala 6. 

"Privind retrospectiv la aceşti ani, din punct de vedere economic, două mari proiecte de infrastructură faţă de care cetăţenii români aveau mari aşteptări - realizate în cooperare cu Japonia - anume podul de la Brăila şi linia de metrou 6 vor demara, în sfârşit", spune diplomatul, subliniind implicarea ţării sale în industria de automobile, bunuri de larg consum, IT, produse farmaceutice, industria berii. 

Totodată, el menţionează şi legăturile culturale Japonia - România, context în care aminteşte de Grădina Japoneză din parcul bucureştean Herăstrău. "Sper că voi putea să vizitez din nou România, într-o zi, alături de soţia mea, atâta timp cât sunt sănătos. Vă mulţumesc foarte mult pentru aceşti trei ani", a mai scris diplomatul nipon. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel