Ambasadorul Germaniei: Companiile nu-și vor face bagajele

Ambasadorul Germaniei se pare că nu este atât de radical în privința plecării companiilor străine din România din cauza politicilor duse de guvern, cum este președintele Iohannis.

Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt a declarat că urmărește cu îngrijorare anumite decizii ale guvernului cu privire la impozitarea anumitor sectoare, însă a dat asigurări că nu se pune problema plecării companiilor străine din România.

Citește și: David Saranga dezvăluie un proiect uriaș româno-israelian

" O nesiguranţă şi mai mare este cauzată de prezentarea publică şi pauşală a companiilor străine ca fiind problema sau duşmanul societăţii. Doamnelor şi domnilor, Doresc să vă adresez dumneavoastră - reprezentanţilor mediului de afaceri – următorul apel: acesta este momentul să daţi dovadă de leadership! Dacă nu acum, atunci când? Nu vă lăsaţi provocaţi, însă combateţi defăimările cu fermitate şi argumente solide. Apăraţi-vă realizările şi atrageţi atenţia asupra contribuţiilor aduse de economia germană, în decursul anilor, pentru binele acestei ţări şi al relaţiilor româno-germane. Iar partenerilor noştri din Guvernul României doresc să le spun: You have a true friend in us! Companiile germane se angajează pe termen lung. Nu-şi vor face bagajele prea curând. Cu siguranţă pot face faţă câtorva furtuni puternice. Dar au devenit mai prudente. Unele investiţii noi, planificate deja, sunt reanalizate pe alocuri, amânate sau chiar se caută locaţii alternative. Iar asta nu pentru că, astăzi, condiţiile-cadru ar fi mult mai bune în altă parte, ci fiindcă se presupune că aşa va fi mâine, în cazul în care tendinţa nesiguranţei persistă", a fost îndemnul lui Cord Meier-Klodt.

Citește și: 29 ianuarie: Bucureștiul, împodobit de Crăciun. Întrebări la care Firea nu răspunde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel