Ambasadorul Franței în Italia, rechemat de Macron. Scandal diplomatic imens

Macron
Macron

Franța și-a rechemat ambasadorul din Italia, dând naștere unui scandal diplomatic major.

Decizia vine după ce după ce vicepremierul Luigi Di Maio s-a întâlnit cu liderii „vestelor galbene”, stârnind furia președintelui francez. Rechemarea ambasadorului francez din Italia este o măsură care nu a mai fost întâlnită din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Parisul a acuzat Roma că se implică în criza din Franța după ce Luigi Di Maio s-a întâlnit și s-a fotografiat cu liderii mișcării „vestele galbene”, mișcare care solicită în stradă demisia președintelui Emmanuel Macron, informează presa internațională.

Tensiunile diplomatice dintre Italia și Franța au escaladat după ce în luna ianuarie Di Maio a declarat că este alături de poporul francez care suferă de pe urma unui guvern ”extrem de slab” iar Franța merită un alt președinte.

Vicepremierul italian Luigi Di Maio, liderul partidului antisistem M5S, altă componentă a majorităţii guvernamentale, a acuzat atunci Franţa că "sărăceşte Africa" şi că îi împinge pe migranţi să ajungă în Europa prin politica sa de "colonizare". În urma acelor declarații ambasadoarea Italiei în Franţa a fost convocată la Ministerul de Externe francez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel