EXCLUSIV  Ambasada Suediei în România, DERAPAJ cu... precedent. PSD, singura țintă

politician
politician

Ambasada Suediei în România pare să aibă un anumit obiectiv în afară de chestiuni ce țin de diplomație:

Vânarea greșelilor membrilor PSD. De-a lungul timpului, mai mulți politicieni au fost ironizați pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei în România. Singurul lucru comun al celor luați în țintă este că sunt de la PSD. Politicienii de la USR, PNL, PMP, PRO ROMÂNIA, deși fac și ei gafe pe bandă rulantă, nu sunt ironizați de către Ambasada Suediei în România.

Cel mai recent exemplu a fost cazul Maria Grapini, europarlamentar PSD. Ambasada Suediei din Bucureşti și-a anunțat, într-o notă comică, noul program de lucru cu publicul, valabil începând de luni.

"Salutări din Kise Leff!

Începând de luni, programul nostru de lucru cu publicul este de luni până joi, în intervalul 10:00–12:00", a fost mesajul publicat, miercuri, pe Facebook de Ambasada Suediei din Bucureşti. Postarea vine după ce Maria Grapini a scris, în urmă cu o zi, pe Facebook, un mesaj în care a creat un nou oraș în Israel: ”Seară bună din Tela Viv", referindu-se la orașul israelian Tel Aviv.

Ambasada Danemarcei, derapaj fără precedent pentru o misiune diplomatică și despre Liviu Dragnea

Ambasada Danemarcei în România a publicat "prognoza meteo" pentru lunea după alegerile europarlamentare când Liviu Dragnea avea să-și afle sentința.

"Casual Friday

- Care-i prognoza?
- Va fi o duminică fierbinte.
- Şi după?
- Posibil să fie mai răcoare", a fost mesajul publicat de Ambasada Danemarcei în România.

Și atunci a fost un derapaj diplomatic fără precedent. Practic se făcea referire directă la arestarea lui Liviu Dragnea. Vorbim despre un oficial al statului român, indiferent cum se numește. 

De asemenea, Ambasada Suediei la Bucureşti a postat în 2018, pe pagina sa de Facebook, povestea regelui suedez Gustav al III-lea, care a fost victima unei tentative de asasinare la un bal mascat în 1792. Mesajul instituţiei diplomatice era la scurt timp după ce Liviu Dragnea revenise asupra declaraţiilor potrivit cărora patru indivizi străini ar fi încercat să îl omoare.

”Cinci conspiratori şi o încercare de asasinare la operă. Da, s-a întâmplat pe 16 martie 1792 la un bal mascat organizat la Opera Regală din Stockholm de regele suedez Gustav al III-lea. La scurt timp după ce şi-a făcut apariţia la bal, Gustav al III-lea a fost înconjurat de cinci membri ai aristocraţiei şi împuşcat, rănile provocându-i moartea câteva zile mai târziu", se arăta în postarea instituţiei diplomatice.

Alt PSD-ist taxat

Ambasada Suediei la București și-a continuat seria de postări cu un exemplu despre lipsa de privilegii a parlamentarilor și consilierilor de la Stockholm. Postarea venea după cazul consilerului PSD care a înjurat niște polițiști.

"În Suedia, nici miniştrii, nici parlamentarii, nici consilierii parlamentari nu se bucură de privilegii sau lux.

Nu au dreptul la maşină de serviciu, şofer, gărzi de corp, secretară sau asistenţi personali. Nu există imunitate parlamentară, astfel încât orice cetăţean poate fi anchetat. Birourile parlamentare sunt de fapt încăperi cu dimensiuni reduse, de până la 8 metri pătraţi.

Aceştia călătoresc folosind trenuri şi autobuze din transportul public în comun, la fel precum oricare alt cetăţean. Chiar şi preşedintele Parlamentului primeşte un card pentru transportul în comun.

Prim-ministrul este singurul care poate folosi o maşină de serviciu, aceasta fiind furnizată de structurile de siguranţă naţională", scria Ambasada Suediei pe Facebook.

După cum ați putut observa, sunt poziții doar anti-PSD

Este ciudat că o ambasadă publică astfel de mesaje ca și când ar fi ambasada USR-ului, a PNL-ului, și nu a României. Se amestecă în politica internă, lucru care nu se face în diplomație. Pare că există o coordonare sau că există simpaticii politice având în vedere că și Dan Barna sau diverși liberi PNL au făcut gafe, dar au scăpat de Ambasada Suediei.

Dacă Ambasada Suediei are în sarcini sancționarea gafelor în general, ar trebui să caute și la politicienii de dreapta. Doar PSD contează? Este un curent împotriva PSD? Aceasta este poziția Suediei față de România?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel