Ambasada SUA avertizează cetățenii în legătură cu un posibil atac într-un mall

Ambasada SUA în Tunisia a avertizat cetățenii americani să evite duminică un cunoscut mall din capitala Tunis din cauza unei amenințări privind un posibil atac militant în această locație.

După un atac sinucigaș comis luna trecută într-un autobuz care transporta membri ai securității prezidențiale, Tunisia se află într-o stare de urgennță. Atacul a avut loc în centrul Tunisului și s-a soldat cu 12 morți, relatează Agerpres.

Statul Islamic a revendicat atentatul. Gruparea jihadistă e deja responsabilă pentru două atacuri majore în acest an. Primul a avut loc la muzeul Bardo din Tunis, în luna martie, unde au murit 22 de oameni, iar al doilea a fost comis în luna iunie, în stațiunea Sousse, care a provocat moartea a 38 de turiști.

Ambasada SUA, într-un comunicat emis sâmbătă seară, i-a sfătuit pe cetățenii americani să evite duminică Tunisia Mall, situat în zona Berges du Lac din capitală, deoarece informații primite indică posibilitatea unui atac terorist.

După ce a fost lăudată ca fiind un simbol al schimbărilor democratice după revoluția din 2011 care a dus la înlăturarea președintelui ZINE Abidine Ben Ali, Tunisia a devenit o țintă pentru militanți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel