Ambasada Rusiei o jignește pe MS Margareta. ”Rusia sfidează România”

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române și-a arătat îngrijorarea față de Rusia.

În cadrul unei întrevederi cu corpul diplomatic, MS Margareta a subliniat tensiunile din regiune după acțiunile tot mai agresive ale Federației Ruse din ultimii ani. Custodele Coroanei române a amintit de atacul Rusiei asupra Georgiei, intervenția din Orientul Mijlociu, anexarea Crimeei și întreținerea conflictului din Donbas, estul Ucrainei.

„Susţinem cu toată inima eforturile actuale ale NATO de a stimula apărarea aliaţilor noştri baltici; securitatea lor rămâne securitatea noastră. Salut şi contribuţiile aliaţilor noştri în apărarea României. Dar mă întreb doar dacă facem destul, având în vedere problemele cu care ne confruntăm în Ucraina şi în jurul Mării Negre. Permiteţi-mi să vă reamintesc: toate atacurile Rusiei asupra securităţii noastre, de la atacul asupra Georgiei din 2008 până la atacul asupra Ucrainei din 2014 şi intervenţia militară rusă în Orientul Mijlociu în 2015 s-au întâmplat în partea noastră a lumii, în jurul a ceea ce obişnuia să fie numit 'flancul sudic' al NATO. Am sporit bugetele noastre de apărare şi vom continua în acest sens. Dar cu toţii ar trebui să rămânem fideli principiului nostru cardinal potrivit căruia securitatea europeană este indivizibilă; aceasta este lecţia pe care am învăţat-o din ororile secolului trecut", a precizat MS Margareta.

Reacție lipsită de diplomație a Ambasadei Rusiei

Ambasada Rusiei a reacționat printr-un mesaj pe pagina de Facebook. Rușii o atacă pe MS Margareta care a denunțat și ”odiosul Pact Ribbentrop-Molotov semnat de dictaturile ucigașe ale secolului al XX-lea”.

Ambasada Rusiei în România transmite pe pagina de Facebook că MS Margareta, Custodele Coroanei „a decis să probeze mantaua de strateg geopolitic", care are grija securității și bunăstării nu doar a propriului stat, ci și cel puțin a unei jumătăți din Eurasia și a întregului spațiu euro-atlantic. Din păcate, în comparație cu grandiozitatea planului, concluziile și rețetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive și ușor de recunoscut”.

Mai mult, Ambasada Rusiei i se adresează MS Margareta, peiorativ, numind-o „o persoana de sânge regal” sau „doamna Margareta”.

Tânărul istoric Tudor Vișan-Miu a subliniat pe blogul Monarhia Salvează România „atitudinea sfidătoare a Rusiei” care sfidează istoria României.

Mesajul Ambasadei Rusiei în România:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel