Ambasada Rusiei la București, mesaj pentru DC News. ATAC la restul presei

Ambasada Rusiei la București a criticat presa din România pentru că nu a relatat despre o conversație între președinții Rusiei, Franței și cancelarul Germaniei. Pe de altă parte, a transmis că singurul site care a remarcat și a scris despre subiect a fost DC News.

"Pe data de 18 ianuarie a.c. a avut loc o conversaţie telefonică între preşedinţii Rusiei, Franţei şi cancelarul Germaniei (http://kremlin.ru/events/president/news/53747, https://www.bundesregierung.de/.../2017-01-18-telefonat-merke..., http://www.elysee.fr/.../entretien-telephonique-avec-mme-mer.../), a cărei temă principală a fost situaţia din estul Ucrainei, cursul implementării acordurilor de la Minsk, precum şi necesitatea de a intensifica colaborarea în cadrul "formatului Normandia".

Cu toate acestea, mass-media din România, inclusiv astfel de agenţii mari cum sunt AGERPRESS, MEDIAFAX şi RRA, se pare, pur şi simplu au ignorat evenimentul. S-a marcat doar un portal de internet privat «DCNews» (https://www.dcnews.ro/discu-ie-merkel-putin-hollande-conversa-ie-telefonica_529802.html), care, totuşi, în mod eronat a mutat accentul discuţiilor pe soluţionarea conflictului sirian.

Aceat mod de abordare ridică semne de întrebare cu privire la nivelul real al interesului public românesc faţa de situaţia din ţara vecină, care este considerată drept "partener strategic". Având în vedere situaţia dificilă a etnicilor români care trăiesc în regiunile vestice ale Ucrainei (https://www.agerpres.ro/.../micula-inchiderea-unor-scoli-roma..., http://www.romanialibera.ro/.../exclusiv-rl-ucraina-trimite-e...), se vede clar o discrepanţă între situaţia reală în Ucraina şi în jurul ei şi reflecţia acestei situaţii în spaţiul mediatic românesc", a transmis Ambasada Rusiei în România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel