Ambasadă Ierusalim. O nouă mutare a SUA

Ambasada SUA din Israel a cerut autorizație pentru extindere.

Primarul Ierusalimului a autorizat miercuri Ambasada SUA să-şi extindă sediul cu circa 700 de metri pătraţi, a anunţat biroul de presă al primarului, informează dpa. Primarul Nir Barkat a declarat că este 'bucuros şi mândru' să anunţe acordarea acestei autorizaţii.

Planurile de extindere survin la şase luni după decizia controversată a administraţiei SUA de a-şi reloca ambasada din Tel Aviv la Ierusalim şi de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Ambele acţiuni au stârnit proteste pe plan internaţional. De asemenea, SUA au anunţat în octombrie că ar dori să-şi închidă consulatul de la Ierusalim, care este folosit majoritar de palestinieni. Acesta va fi înlocuit de un departament separat în cadrul noii sale ambasade.

Personal mai numeros

'În faza iniţială, ambasada de la Ierusalim conţinea un birou pentru ambasador şi pentru o echipă mică', a declarat mai devreme luna aceasta purtătoarea de cuvânt a ambasadei SUA, adăugând că 'a doua fază' a clădirii va fi finalizată până în vara lui 2019 şi va permite relocarea unui număr mai mare de personal de la Tel Aviv.

Comunitatea internaţională susţine că relocarea ambasadei SUA subminează procesul de pace dintre Israel şi palestinieni. Israelul pretinde drept capitală întreg Ierusalimul, în timp ce palestinienii vor ca Ierusalimul de Est să fie desemnat capitală a propriului lor stat palestinian.

Vezi și: România, ambasadă Ierusalim. Merkel solicitare către Iohannis



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel