Urmărește emisiunea live


Ambasada Germaniei, reacţie după decizia CCR: Urmărim evenimentele

Germania
Germania

Ambasada Germaniei urmăreşte "cu mare atenţie evenimentele" legate de decizia CCR cu privire la şefa DNA. 

Ambasada Germaniei la Bucureşti afirmă că urmăreşte cu mare atenţie evenimentele în urma deciziei CCR privind revocarea din funcţie a şefei DNA şi face trimitere la poziţia Comisiei Europene pe acest subiect. 

Urmărim evenimentele cu mare atenţie. De altfel, şi Comisia Uniunii Europene s-a exprimat deja, în mod oficial, în legătură cu aceasta, a transmis joi Ambasada Germaniei la Bucureşti. 

Comisia Europeană nu comentează deciziile instanţelor naţionale, a transmis joi un purtător de cuvânt al executivului comunitar, ca reacţie după ce Curtea Constituţională a României a constatat un conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA. Nu comentăm deciziile instanţelor naţionale. După cum ştiţi, lupta împotriva corupţiei este un domeniu pe care Comisia îl evaluează periodic în raporturile sale din Mecanismul de Cooperare şi Verificare, a precizat purtătorul de cuvânt. 

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, fiind constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. 

"Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat: 1. Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi. 2. Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi", arăta CCR. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel