Amazon va zdrobi Google și Apple în continuare, când vine vorba de boxe inteligente

Apple și Google încă se străduiesc să se apropie de cota de piață a companiei Amazon.

Apple și Google încă se străduiesc să se apropie de cota de piață a companiei Amazon, când vine vorba de boxe inteligente și asistenți virtuali, iar trendul va continua și în 2021, a transmis The Verge.

În 2020, 70% din utilizatorii de boxe inteligente cu un asistent virtual integrat vor deține un Amazon Echo, în scădere cu 3 procente față de anul precedent. Până în 2021, o altă scădere de 3 procente va ține Amazon în poziția dominantă din acest domeniu.

Google deține doar o treime din piață

 (w670)

Compania eMarketer a transmis că doar 31,7% dintre utilizatorii de boxe inteligente vor deține un device Google în 2020, iar Apple este pus la socoteală în categoria „altele", care abia va trece de 18% în acest an.

„Am așteptat ca Google și Apple să se descurce pe această piață, dar Amazon a rămas agresivă", a spus analistul principal al eMarketer, Victoria Petrock.

Echo, cu un pas înainte

(w670)

Amazon a lansat funcționalități foarte utile pentru a-și îmbunătăți produsele Echo și celelalte dispozitive care suportă Alexa. Mai mult decât atât, faptul că Amazon le-a permis accesul terților și a făcut Alexa compatibilă cu alte dispozitive inteligente dintr-un smart home a întărit poziția companiei americane.

Cu toate că dispozitivele Echo sunt dominante în Statele Unite, acestea nu suportă atât de multe limbi precum competiția.

„În timp, vom vedea o încetinire a creșterii numărului de boxe inteligente în SUA, fiindcă oamenii se îndreaptă spre asistenți personali integrați în alte electrocasnice, mașini și dispozitive mobile", a spus Petrock. „Următoarea provocare a Amazon este menținerea dominanței în aceste medii noi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel