Amazon a deschis primul magazin din lume fără casieri

Gigantul Amazon a deschis în această săptămână primul magazin fără personal la casă, Amazon Go. Pentru achitarea cumpărăturilor, nu ai nevoie decât de smartphone și de un cont bancar.

Mai exact, în momentul în care clienții intră în magazin, scanează aplicația Amazon Go la turnicheți, înregistrându-și astfel intrarea în magazin. Activitatea clienților în magazin este perfect monitorizată de camerele video și astfel, magazinul contorizează cât a cumpărat fiecare client și totodată, reprezintă o metodă eficientă de prevenție a furtului.

Magazinul fără casieri din Seattle a fost testat de angajații Amazon până ieri, 22 ianuarie, iar de când s-a deschis publicului larg, cozi formate din sute de oameni așteaptă de la prima oră a dimineții pentru a intra în magazin.

Fondatorul Amazon, mai bogat decât Bill Gates

Fondatorul Amazon este Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 105 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii provine din cele 78,9 milioane de acțiuni pe cae le deține la Amazon - valoarea acțiunilor crescând cu 56% în 2017. Bezos deține participațiuni la The Washington Post, cel mai mare ziar din Washington și Blue Origin, o companie privată de călătorii spațiale ce-și propune să organizeze excursii în spațiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel