AMASP, probleme grave în comunicat. Acuzaţiile din dosar contrazic detaliile procurorilor

Asociaţia Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) a transmis un comunicat prin care oferă informaţii despre acţiunea în cazul de la Caracal, iar unele detalii au fost complet noi pentru media. Una dintre informaţii a fost legată de găsirea unui cadavru carbonizat în curtea suspectului Gheorghe Dincă. 

Deşi AMASP spune că în curtea suspectului a fost găsit un cadavru carbonizat, acuzaţiile din dosar contrazic mesajul Asociaţiei. Pentru moment, în dosar nu a fost inclusă şi acuzaţia de omor calificat, ci doar cea de viol. 

Familia victimei a demontat mai multe informaţii din comunicatul AMASP, printre care data la care a fost depusă sesizarea de dispariţie a Alexandrei, dar şi apelul vecinilor bărbatului din Caracal la poliţie, care ar fi reclamat că din interiorul curţii acestuia se aud ţipete în noaptea de joi spre vineri.  

Astfel, deşi procurorii afirmă că plângerea a fost depusă de părinţii Alexandrei abia joi, aceştia spun clar că au depus sesizarea la Poliţie încă de miercuri seara. Apoi, deşi a apărut informaţia că nu s-ar fi auzit ţipete din casa suspectului, Alexandru Cumpănaşu a declarat că o vecină a bărbatului a sunat la poliţie vineri dimineaţă, în jurul orei 3,30 şi a reclamat ţipete din curte. 

Intrarea în curte, interzisă de procuror? 

Procurorii spun că grupajul de poliţişti s-a constituit în faţa casei suspectului abia la ora 5,30, astfel că nu s-a interzis intrarea oamenilor legii. Tatăl Alexandrei a declarat, însă, că poliţiştii erau în zonă încă de la ora 4,00, iar procurorul nu îi lăsa să intre în curte. 

Fake News grosolan 

O postare de vineri a unei jurnaliste a dat de înţeles că motivul pentru care triangularea apelurilor la 112 ale Alexandrei nu a reuşit este datorată lipsei protocoalelor cu SRI. Cu toate astea, legea spune că tehnica SRI poate fi utilizată în anchetele penale, însă ofiţerii SRI nu au voie să se implice. 

Informaţiile au fost prezentate în cadrul emisiunii "Descoperiţi", de la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel