Amandine de post. Prăjitura pe care n-o poți refuza. Dulcele perfect în post

Amandinele de post sunt nelipsite din meniul oricărui iubitor de dulce, mai ales în perioada postului. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Ingrediente pentru blat: 220 grame făină, 40 grame cacao neagră, 1 plic praf de copt, jumătate de linguriţă de sare, 100 grame zahăr brun, 240 ml apă rece, 100 ml ulei de floarea soarelui, 2 plicuri de zahăr vanilat.

Ingrediente pentru cremă : 100 grame pudră de migdale, 1 plic Vege-Gel, 50 grame zahăr brun, 4 linguri de amidon, 4 linguri cacao, 800 ml băutură din soia .

Ingrediente pentru sirop: 8 linguri de zahăr, 3 căni de apă, 2 fiole de esenţă de rom.

Vezi și: Hummus cu ardei copți. Nu există o rețetă de post mai simplă! Deliciooos!

Cum se prepară

Amandine de post. Se amestecă făina cu praful de copt, pudra de cacao şi sarea. Zahărul brun şi zahărul vanilat de dizolvă în apă şi se adaugă uleiul. Amestecul se toarnă peste ingredientele solide şi se amestecă cu mixerul, scrie laurafrunza.com.

Amandine de post. Se toarnă într-o tavă de copt (aprox 25 x 18 cm) tapetată cu hârtie. Se pune la copt în cuptorul preîncins la 180 grade timp de 30 de minute, apoi se scade focul la 170 grade şi se mai lasă încă 30 de minute.

Amandine de post. Pentru cremă se amestecă toate ingredientele într-o oală şi se pune pe foc mic, amestecând continuu. Când compoziţia devine consistentă, se ia de pe foc şi se răceşte pe baie de apă. Pentru sirop se caramelizează două linguri de zahăr. Se adaugă o cană de apă şi se lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Se adaugă restul de zahăr şi apa şi se trage de pe foc. Când s-a mai răcit se adaugă esenţa de rom. 

Amandine de post. Tăiaţi blatul în trei straturi. Însiropaţi din belşug şi repartizaţi crema pe primul şi pe al doilea strat. Puneţi puţină cremă deoparte pentru decor.  Pe ultimul strat se pune o glazură.

Vezi și: Ciuperci sote. Rețeta de post de care nu te mai saturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel