Am putea plăti mai devreme căldura. Apel la schimbarea legii!

Calorifer
Calorifer

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut apel la modificarea legislaţiei care prevede începerea perioadei de încălzire după trei nopţi consecutive cu temperaturi medii de cel mult zece grade Celsius.

'Să nu credeţi că sunt ruptă de realitate, că trăiesc într-un univers paralel. Cunosc exact situaţia care se manifestă în fiecare an atunci când vine toamna şi temperaturile scad brusc. Tocmai de aceea, pentru că legea spune clar acum că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18,00 - 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislaţiei, pentru ca oamenii să nu mai aştepte această perioadă în frig', a precizat Gabriela Firea, într-un comunicat transmis Agerpres de Primăria Capitalei.

În următoarea perioadă vor începe probele la cald necesare furnizării agentului termic pentru noul sezon de încălzire, a informat PMB.

'La cererea expresă a instituţiilor cu caracter social şi educativ, respectiv spitale, şcoli, grădiniţe, creşe, cămine de bătrâni, (consumatori ai RADET), dotate cu puncte termice proprii a început furnizarea agentului termic pentru încălzire. Pe măsură ce temperaturile exterioare vor continua să scadă şi se vor întruni condiţiile prevăzute de articolul 117 din HG 425/ 1994, se va începe furnizarea agentului termic pentru încălzire şi către consumatorii casnici', a precizat aceeaşi sursă.

Se menţionează că datele de începere a furnizării căldurii în Capitală în ultimii cinci ani au fost următoarele: 6 octombrie 2010, 12 octombrie 2011, 24 octombrie 2012, 3 octombrie 2013, 26 octombrie 2014 şi 13 octombrie 2015. RADET a anunţat că sistemul de termoficare este în plin proces de pregătire pentru furnizarea încălzirii, dar că deocamdată nu au fost îndeplinite condiţiile HG 425/1994 vizând începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban, după înregistrarea unei medii de cel mult zece grade celsius, timp de trei nopţi consecutive, arată PMB. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel