Alunecare de teren în sud-vestul Chinei: 42 de morţi şi 9 dispăruţi

Bilanţul definitiv al alunecării de teren care a îngropat săptămâna trecută 21 de case într-un sat din sud-vestul Chinei este de 42 de morţi şi 9 dispăruţi, au declarat luni autorităţile, relatează AFP.

Alunecarea de teren s-a produs marţi seara într-o localitate din apropierea oraşului Liupanshui, la circa 2.300 de kilometri de Beijing, în provincia montană Guizhou.

"Operaţiunile de salvare au fost oprite (duminică), 28 iulie, la ora 23:30 (15:30 GMT)", au declarat autorităţile provinciale, justificând această decizie prin riscul de alunecări de teren pentru salvatori sau probabilitatea scăzută de a mai găsi supravieţuitori.

"În total, 11 persoane au fost găsite în viaţă şi spitalizate, 42 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 9 sunt date dispărute", se precizează în comunicatul publicat pe site-ul provinciei Guizhou.

Televiziunea publică CCTV a difuzat în ultimele zile imagini cu salvatori şi excavatoare care încercau să găsească posibili supravieţuitori sub un morman imens de pământ.

Guvernul chinez a alocat 30 de milioane de yuani (3,9 milioane de euro) pentru operaţiunile de căutare şi de relocare a victimelor dezastrului, a informat agenţia de presă oficială Xinhua.

Alunecări de teren se produc cu regularitate în zonele rurale şi montane din China, în special în timpul ploilor torenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel