Alţi 22 de combatanţi ucişi în confruntările dintre regim şi jihadişti în Siria

Cel puţin 22 de combatanţi au fost ucişi vineri în confruntări violente între trupele regimului şi forţele dominate de jihadişti în nord-vestul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizaţie neguvernamentală citată de AFP.

Acest nou bilanţ creşte la peste 120 numărul luptătorilor ucişi în ambele tabere începând de miercuri seara, conform OSDO.

De la sfârşitul lui aprilie, regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi aliatul său rus şi-au intensificat loviturile asupra provinciei Idlib şi a împrejurimilor acesteia unde acţionează gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS), dominată de fosta aripă siriană a Al-Qaida, precum şi alte facţiuni rebele.

Potrivit OSDO, în ciocnirile de vineri au murit cel puţin zece combatanţi ai regimului şi 12 rebeli şi jihadişti.

Luptele au loc în special în zona satului Al-Hamamiyat şi a colinei sale strategice, în provincia Hama, lângă Idlib. Satul şi colina au fost recucerite în noaptea de joi spre vineri de forţele regimului, după ce acestea pierduseră controlul zonei miercuri seara.

Aviaţia siriană a continuat în paralel să bombardeze vineri regiunea Idlib, atacuri soldate cu moartea a patru civili şi rănirea a 37 de persoane, conform aceleiaşi surse.

Tirurile taberei adverse au provocat rănirea a şase copii în localitatea Karnaz, controlată de regim.

De la finalul lui aprilie, peste 570 de civili au murit în bombardamente ruse sau siriene, iar 45 ca urmare a tirurilor rebelilor sau jihadiştilor, potrivit OSDO.

Regiunea este locuită de trei milioane de civili, dintre care 330.000 au fugit de lupte, conform ONU, care se teme de o catastrofă umanitară.

Izbucnit în 2011, războiul din Siria a ucis deja peste 370.000 de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel