Aloe Vera, beneficii. Vindecă ARSURILE, detoxifică ORGANISMUL, menţine TINEREŢEA pielii

Probabil cea mai completă plantă care există pe planeta noastră, este folosită de mii de ani datorită efectelor sale miraculoase atât asupra sănătăţii, cât şi a frumuseţii.

Aloe Vera face parte din familia liliaceelor, alături de ceapă, usturoi sau lalea. Numele plantei vine din cuvântul arab "aloeh" şi înseamnă "seva cristalină şi amară".

Varietatea cea mai bogată din punct de vedere nutritiv este Aloe Barbadensis Miller. Gelul din interiorul frunzei reprezintă unul dintre cele mai complete suplimente nutritive, conţinând peste 200 de compuşi activi. Introdus în meniul nostru zilnic, acest gel de Aloe Vera face minuni, păstrându-ne corpul curat în interior şi totodată întărindu-l. Gelul de Aloe, folosit atât pentru uz extern, cât şi pentru uz intern, accelerează vindecarea rănilor, crescând viteza de regenerare celulară de şase-opt ori.

Aloe Vera normalizează metabolismul, detoxifică organismul, inclusiv vilozităţile intestinale, are efect antiseptic. Aloe Vera este foarte eficientă în cazul arsurilor şi rănilor, hrăneşte, tonifică şi hidratează pielea, menţinându-i aspectul tineresc.

De mii de ani, Aloe Vera este considerată planta medicinală magică, fiind cunoscută şi folosită de toate marile civilizaţii ale antichităţii. Vechii egipteni venerau într-atât planta, încât o puneau printre darurile funerare înmormântate împreună cu faraonii.

Citește și: “Sângele verde”, elixirul minune care îți reface sănătatea 

Azi Aloe Vera Barbadensis se cultivă pe sute de mii de hectare în sudul Statelor Unite, Mexic şi America Centrală, în cantităţi suficiente pentru a fi folosită de toţi cei pentru care sănătatea este pe primul loc. Planta creşte până la 1,2 m înălţime, iar frunzele sale cărnoase pot ajunge până la 1,5 kg fiecare.

Christopher Columb a spus: "Sunt patru plante indispensabile pentru viaţa omului: grâul, strugurii, măslinele şi planta de Aloe. Prima hrăneşte, a doua bucură inima omului, a treia aduce armonie, a patra te face sănătos".

Într-adevăr, Aloe Vera este una dintre cele mai eficace soluţii pentru sănătatea noastră, pe care natura ne-o pune la dispoziţie cu generozitate. Restul depinde de noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel