Allerton Oak - Copacul Anului 2019, un stejar celebru din Liverpool

Câştigătorul ediţiei din acest an a concursului 'Copacul Anului' din Marea Britanie este spectaculosul Allerton Oak, un stejar vechi de 1.000 de ani din Liverpool, informează Press Association miercuri. 

Celebrul stejar din Liverpool, situat în Calderstones Park, a primit 34% din totalul celor 11.000 de voturi exprimate în cadrul acestei competiţii anuale, care este organizată de Woodland Trust. Publicul britanic a fost invitat să nominalizeze şi să voteze copaci cu poveşti fascinante.

Paltinul de la Castelul Colchester, care creşte pe zidurile acestui castel din comitatul Essex, s-a clasat pe locul al doilea, iar podiumul a fost completat de dragonierul de pe Isle of Wight, clasat pe poziţia a treia. Deşi au existat câştigători separaţi pentru Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, organizatorii concursului au confirmat că Allerton Oak va reprezenta Marea Britanie la competiţia Copacul European al Anului, care va debuta în februarie. Până acum, niciun copac britanic nu a câştigat acest concurs european. Stejarul Brimmon din Ţara Galilor s-a apropiat cel mai mult de această performanţă, clasându-se pe locul al doilea la ediţia din 2017 a competiţiei.

Allerton Oak are în spate o istorie uriaşă, fiind menţionat în 'Domesday Book' (un registru al terenurilor şi animalelor din cea mai mare parte a Angliei şi o parte a Ţării Galilor, care a fost finalizat în anul 1086 - n.r.), iar legendele locale vorbesc despre un tribunal medieval, cunoscut sub numele de 'Hundred Court', ai cărui membri se întruneau sub ramurile sale, într-o perioadă în care oficialii locali nu dispuneau de o clădire oficială în care să-şi desfăşoare activitatea. Consiliul municipal din Liverpool colaborează în regim de parteneriat cu Mersey Forest pentru a asigura conservarea celebrului Allerton Oak, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel