Alitalia, 60% din zboruri anulate în urma protestelor sindicatelor

alitalia A321
alitalia A321

Sindicatele Alitalia au declanşat miercuri o grevă de 24 de ore, pentru a protesta faţă de reducerea salariilor şi a locurilor de muncă, transmit AP şi DPA.

Mişcarea de protest a forţat compania aeriană italiană să anuleze 60% din zborurile interne şi internaţionale. Alitalia a precizat că va utiliza aeronave cu o capacitate mai mare pentru cele mai aglomerate rute iar peste 90% din pasageri vor fi orientaţi spre alte curse.

Luna trecută, conducerea Alitalia a prezentat un plan destinat reducerii costurilor cu un miliard de euro care ar duce la concedierea a 2.000 din cei aproximativ 12.500 de angajaţi.

În schimb, sindicatele consideră drept inacceptabil acest plan care prevede concedierea a 20% din angajaţi până în 2019 şi reducerea salariilor.

”Suntem în grevă pentru a spune 'NU' planului industrial care nu este credibil, care are ca obiectiv supravieţuirea pe termen scurt şi nu relansarea companiei”, se arată într-un comunicat al sindicatului Uiltrasporti, care participă la mişcarea de protest.

Compania a fost nevoită luni să anuleze 220 de zboruri din cauza unei greve a controlorilor de trafic.

Săptămâna trecută, conducerea companiei Alitalia a prezentat un plan destinat reducerii costurilor cu un miliard de euro care ar duce la concedierea a 2.000 din cei aproximativ 12.500 de angajaţi.

În schimb, sindicatele consideră drept inacceptabil acest plan care prevede concedierea a 20% din angajaţi şi reducerea salariilor şi în consecinţă a cerut declanşarea unei greve de proteste pentru data de 5 aprilie.

Operatorul aerian Etihad din Emiratele Arabe Unite deţine 49% din Alitalia, în timp ce acţionarii italieni conduşi de băncile UniCredit şi Intesa Sanpaolo deţin 51%. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel