Alina Mungiu Pippidi: "Klaus Iohannis a fost mai puțin respectuos decât Traian Băsescu"

Dan Carp / 27 oct 2019 / 20:19

Politologul Alina Mungiu-Pippidi spune că președintele Klaus Iohannis a fost "mai puțin respectuos cu Constituția" decât a fost Traian Băsescu. 

Totodată, Alina Mungiu-Pippidi este de părere că în România nu poate fi stabilitate din moment ce este înlocuit un Guvern care are 45 % din numărul de parlamentari cu unul de doar 20%. 

"Klaus Iohannis s-a dovedit în ultimele luni a fi mai puțin respectuos cu Constituția decât era Traian Băsescu. Asta este situația. Cineva care ascultă răspunsul de la Curtea Constituțională și spune ca lasă, mai așteptăm o săptămână până punem în practică, poate o să pice Guvernul și nu mai contează, nu se poate numi că este cineva care respectă Constituția. (...). Poate să rezulte stabilitate într-un loc în care înlocuiești un Guvern, oricât de slab ar fi, care are 45 % din Parlament, că au mai pierdut câțiva oameni care s-au mai dus la fostul lor amic Ponta, cu un Guvern care are 20%? Există undeva în lume o țară stabilă cu un Guvern de 20 %? " a spus Alina Mungiu Pippidi la emisiunea "Subiectiv" moderată de Răzvan Dumitrescu.

[citeste si]