Alina Mungiu Pippidi: Cazul Caracal, un eșec al opiniei publice din România

Alina Mungiu: Dacă ai o opinie publică care nu deosebește victima de criminal, în acest moment o să ai o societate care va fi o junglă
Alina Mungiu: Dacă ai o opinie publică care nu deosebește victima de criminal, în acest moment o să ai o societate care va fi o junglă

Alina Mungiu Pippidi spune că situația de la Caracal scoate la iveală pe lângă eșecul sistemului 112, un eșec major al opiniei publice din România.

"Cazul Caracal e un caz din care am avea de învățat și am putea să schimbăm ceva pe fond, având în vedere cât timp a mai rămas până la alegerile prezidențiale.

Lucrurile acestea se petrec în natură în mod întâmplător, mereu sunt crime, mereu sunt orori. Ce e diferit este că ele sunt folosite, din păcate, altfel, în funcție de calitatea opiniei publice. De fapt, unul din lucrurile pe care le arată cazul Caracal, dincolo de faptul că a fost un enorm eșec al sistemului 112, dar este și un enorm eșec al opiniei noastre publice, o opinie publică care a sfârșit prin a nu mai deosebi albul de negru", a spus politologul în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV.

"O opinie publică care atunci când i se aduc dovezi clare, irefutabile, dovezi genetică, făcute într-un timp record de niște oameni devotați care au muncit știind că e un mare interes public pentru cazul ăsta, consideră ca nu s-ar fi întâmplat nimic și pot crede în continuare că nu există. Dacă ai o opinie publică care nu deosebește victima de criminal, în acest moment o să ai o societate care va fi o junglă și asta este foarte adevărat pentru societatea românească de astăzi. Nu că în această societate nu ar fi și animale domestice care trăiesc fără să mănânce alți oameni, dar nu le mai deosebește nimeni de animalele sălbatice", a mai declarat Alina Mungiu Pippidi.

Vezi și:  Crime Caracal. Bogdan Chirieac: Câți alți Dincă sunt astăzi în România?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel