Alina Mungiu Pippidi a spus că a fost victima unui atac. UPDATE: STS, răspuns

Pippidi
Pippidi

Alina Mungiu Pippidi, politolog, a spus că a fost victima unui atac.

Politologul a spus că portatlul România Curată a fost ținta unui atac.

”De o bună perioadă, dar mai ales în ultimele zile, platforma România Curată este ținta unor atacuri amatoricești dar numeroase de tipul DDoS și XMLRPC, menite să țină cât mai mult site-ul nostru offline”, a scris Alina Mungiu Pippidi pe RomaniaCurata.ro.

”Azi-noapte, la ora 2, STS ne verifica dacă mai „trăim" printre atacurile unui IP din Oradea. Tot aseară, la scurt timp după, la ora 3 noaptea, după ce am reușit să izolăm IP-urile externe care ne-au asaltat în ultimele zile, ne-au verificat și cei de la MApN”, a mai scris politologul.

UPDATE:

”Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) nu monitorizează traficul de date al site-urilor web și nu derulează atacuri cibernetice la adresa portalurilor de știri anunță, vineri, STS, în condițiile în care o platformă online a acuzat că este „atacată" de instituția statului.


„IP-ul public 213.177.17.110 face parte din clasa de adrese IP gestionată de Serviciul de Telecomunicații Speciale și este alocat spre utilizare agenției naționale de presă, cu statut de instituție publică. Din punct de vedere tehnic, datele prezentate (73 de accesări într-o lună) în legătură cu IP-ul menționat nu sunt tipice unui atac informatic de tip DDoS, ci mai degrabă unei navigări normale a site-ului la care se face referire. În cazul serviciilor de internet furnizate, potrivit legii, de STS beneficiarilor săi, instituția noastră asigură infrastructura tehnică și alocă adrese IP, cu precizarea că stațiile de lucru aparțin doar acelor beneficiari și sunt operate în regim propriu de către fiecare dintre aceștia", anunță STS într-un comunicat de presă.


Site-ul România Curată, care aparține ONG-ului ce poartă aceeași denumire, a reclamat, vineri, că STS și Ministerul Apărării Naționale atacă platforma online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel