Alina Gorghiu: Umblă vorba prin târg că PSD pregăteşte iar o dumă

Alina Gorghiu lansează un nou atac la adresa Partidului Social Democrat.

”Umblă vorba prin târg că PSD pregăteşte iar o dumă: că e scăderea contribuţiei pentru pilonul II de pensii, că e legea pensiilor, încă nu e clar, dar cert e că va fi ceva legat de pensii. 

Tare mi-e că se va întâmpla exact ca la legea salarizării: promisiuni peste promisiuni, date limită, heirup, şedinţe de coaliţie, întâlniri la ceas de seară prin diferite birouri, pentru ca în final să o trecem la capitolul "discutate şi uitate". 

Recunosc că încă nu reuşesc să pricep de ce PSD încurajează atât de mult bursa zvonurilor. Să spună Guvernul odată şi aşa să rămână, ce are de gând să facă cu pensiile românilor. Avem pe de-o parte mulţi oameni afectaţi care aşteaptă venituri mai mari, iar de cealaltă parte administratorii fondurilor obligatorii de pensii care au nevoie de predictibilitate. Dincolo de faptul că în 2008 s-a semnat un acord cu aceste companii, pe care statul român este pe cale să-l încalce, nu îmi este deloc clar ce se va întâmpla cu banii care rămân.

Nu văd altceva decât o guvernare haotică, fără viziune care în permanenţă joacă pentru PR politic, adică lansează în presă tot felul de fumigene, strânge reacţii şi apoi decide dacă adoptă sau nu o măsură. Dacă reacţiile sunt bune, mergem înainte, dacă sunt ceva bătăi de cap (sindicate, proteste etc) atunci fugim, ("nu noi domne, doar aiureli în presă" ). Asta e filosofia.

E greu cu procedura clasică de consultare publică, la PSD. E greu pentru ei să înţeleagă utilitatea unor dezbateri. E mai simplu să facă teasing-uri, încercări de proastă calitate.

Până la un moment dat era amuzant circul guvernanţilor, dar cum ce-i prea mult strică, deja începe să agaseze.

Câtă răbdare vor avea cetăţenii, mediul de afaceri, sindicatele, rămâne de văzut. PSD insistă să afle. Cam riscantă încercarea.

#NuAiCuCine”, scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel