Alina Gorghiu, cerință către USR. Să nu ajute...

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, fost lider al PNL, recomandă conducerii USR să nu "devină cinică pentru că nu îi stă bine" și să renunțe la demersuri politicianiste care nu fac altceva decât să ofere avantaje PSD. 

Solicitările Alinei Gorghiu vizează invitația lansată de către Dan Barna, liderul USR, Laurei Codruţa Kovesi de a intra în partidul său, după ce aceasta a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA.

"Vreau să fac un apel la conducerea USR, în sensul de a nu deveni cinică pentru că nu îi stă bine. Punctele politice nu se câștigă prin numere de magie politică ce durează maxim 5 minute", a declarat Alina Gorghiu, joi, într-o conferință de presă la Timișoara.

Invitația USR adresată lui Kovesi, demers politicianist

Senatorul PNL a catalogat în termeni duri invitația lui Dan Barna adresată Laurei Codruța Kovesi la scurt timp după ce aceasta a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA.

"Invitația făcută d-nei Kovesi de a adera la USR la o oră sau două după ce domnia sa a spus că dorește să rămână magistrat și modul în care această ofertă a fost retrasă în următoarele 48 de ore, mie îmi arată că este vorba despre un demers politicianist, o căutare de puncte obținute fără merit pe seama activității altora, în cazul acesta, pe seama d-nei Kovesi.

Și mă întreb cui folosește genul acesta de mesaj negândit în spațiul public, pentru că în opinia mea se pliază perfect pe linia credibilizării mesajelor PSD–ALDE, care știți bine că au avut o reală obsesie în o demite", a adăugat Gorghiu.

Gorghiu, sfat gratis pentru USR

Aceasta a ținut să puncteze faptul că strategia PNL a fost să nu răspundă atacurilor care "au venit ritmic de la USR". În acest context, Gorghiu a transmis un sfat celor din USR, atrăgând atenția că, deși până la alegerile din 2019 nu mai e mult timp, dreapta politică pierde pași importanți pentru realizarea coagulării.

"Dați-mi voie să le dau și un sfat gratis legat de moderație și prudență cu astfel de inițiative, chiar și la nivel declarativ, pentru că ajută doar PSD în dezbaterea internă și externă pe care și-a propus-o.

Ca atare nu este loc de genul acesta de incidente în strategia pe care dreapta ar trebui să și-o propuna și speram să fi facut deja pasi importanti în realizarea coagulării dreptei pentru alegerile din 2019. Dar cred că timpul nu este încă pierdut", a conchis Alina Gorghiu.

Vezi si: Consilierul lui Orban, atac la USR pentru Kovesi: Vi se văd epoleții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel