Alina BICA vrea să ceară azil într-un alt stat

Laura Vicol, avocatul Alinei Bica, a confirmat pentru Antena 3 şi România TV că fosta şefă a DIICOT ar urma să ceară azil politic într-o altă ţară, nu în Costa Rica, dar şi că nu sunt şanse ca aceasta să revină în România. 

„Alina Bica va cere azil politic în altă țară, nu se va mai întoarce în România. A fost bătută și călcată în picioare. De acolo au venit și problemele cu coloana și a trebuit să se opereze în Costa Rica”, a declarat Laura Vicol la România TV. 

Într-o intervenţie la Antena 3, avocata fostei şefe a DIICOT a declarat că plecarea din Costa Rica a fost interpretată eronat.

"Nu este vorba de faptul că are sau nu încredere în procedurile judiciare din România. Nu mai are nicio condamnare, a fost achitată în toate dosarele pe care le avea. Urmează să fie rejudecat în apel un dosar. A fost prezentată ieri o informaţie trunchiată, din această cauză Alina Bica insistă să îşi spună punctul de vedere. Cererea de renunţare la statutul de refugiat cuprinde renunţarea, dar şi alte lucruri cuprinse în Convenţia de la Geneva, pe care nu le putem face publice. Nouă ni s-a interzis să vorbim despre asta, de asta mă şi mir că a apărut această informaţie. Nu vă pot spune nici unde se află acum, nici în ce stat va cere azil", a mai declarat Laura Vicol. 

Zilele trecute apăruse în media o informaţie potrivit căreia fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a depus o cerere de aderare la baroul din Madrid, Spania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel