Alimente pe care trebuie să le eviţi dacă iei anticoncepţionale

Există alimente pe care nu ar trebui să le amestecăm cu anticoncepţionalele sau cu alte medicamente prescrise de medic. Riscul ca aceste pastile să nu-şi facă efectul este destul de mare. Pentru a fi siguri ce alimente trebuie să consumăm în momentul în care luăm diferite medicamente cel mai bine este să întrebăm medicul. 


Suc de grapefruit 

Cu siguranță mulți cunosc proprietățile pe care le are sucul de grapefruit, dar ceea ce ei nu știu este cât de periculos e acest suc dacă îl consumăm în combinaţie cu anticoncepţionalele sau diferite medicamente pentru controlul colesterolului, pentru boli psihice sau medicamente pentru alergii. 

Sucul acestui fruct modifică modul în care organismul reacţionează la medicament, afectând activitatea ficatului. 

Suc de portocale

Tuturor ne place sucul de portocale, dar dacă luați anticoncepţionale trebuie să-l evitați cu orice preț. În plus, evitați acest suc şi dacă luaţi antibiotice. Din cauza acidității portocalei, puteți reduce eficacitatea medicamentului, la fel cum se întâmplă și cu laptele. 

Alte alimente pe care trebuie să le evitaţi

Cereale cu conținut ridicat de fibre

Dacă luați orice medicament care conține digoxină, cel mai bine este să evitați cerealele care includ ovăzul. Motivul este că fibra interferează cu absorbția compusului și acest lucru face ca medicamentul să nu aibă efect.

Cafea

Cofeina și astmul nu sunt compatibile. Prin urmare, dacă luaţi medicamente împotriva acestei boli, nu puteţi consuma nicio băutură care conţine cofeină, deoarece poate provoca un episod de iritabilitate și de energie excesivă.

De asemenea, dacă luaţi anticoncepţionale sau antibiotice evitaţi consumul de cafea. Acestea pot provoca un efect mult mai mare decât cel aşteptat. 

Sunt multe alte alimente pe care nu le puteţi consuma dacă luaţi anticoncepţionale sau alte medicamente

Evită merele, cireșele, stafidele, prunele, strugurii, nectarinele, portocalele, lămâia şi pepenele galben, castravetele, ardeiul gras, roșiile.

Cel mai bine este să vă întrebaţi medicul ce alimente trebuie să consumaţi în momentul în care vă prescrie diferite medicamente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel