Alimente care favorizează și agravează celulita

picioare
picioare

Andreea Sava a explicat care sunt alimentele care favorizează și agravează celulita.

Lista alimentelor care favorizează celulita:

1. Alimente bogate în grăsimi proaste

Și aici includem prăjelile și patiseria. Metabolizarea grăsimilor saturate se face cu emanarea de toxine pe care organismul are mari dificultăți să le elimine. Așa că le depune în țesuturile grase, formându-se aspectul atât de inestetic de coajă de portocală.

2. Alimente cu multă sare

Fiindcă produc retenție de apă. Apa este esențială pentru organism dar e necesară o hidratare eficientă, nu retenție de apă în țesuturi. 

3. Alimente foarte procesate

Fie că vorbim despre mezeluri, diverse creme de brânză, iaurturi cu arome, biscuiței, chipsuri etc conțin cantități mari de sare sau zahăr, grăsimi saturate, conservanți, coloranți etc. Și sunt golite de nutrienți. Vor duce la acumularea de grăsime rezistentă și, în plus, vor spăla pur și simplu vitaminele și mineralele din organism, provocând dezechilibre care se vor traducere prin pofte alimentare și creșterea apetitului, în general.

4. Alcoolul și cafeaua în exces

Afectează sistemul circulator, atât sangvin cât și limfatic, lucru care va duce la formarea stratului rezistent de grăsime care dă aspectul de coajă de portocală. În plus, alcoolul este o sursă uriașă de calorii goale care nu doar că vă vor îngrășa dar vor declanșa și mecanismul descris mai sus de provocare de dezechilibre, deci de pofte și apetit mărit. Citiți continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel