Alianța Vestului. Nasra (PSD): Motivul important pentru care a fost construită

Alianța Vestului
Alianța Vestului

Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, este de părere că Alianţa Vestului este o construcţie menită să îi ajute pe cei patru primari care au iniţiat-o să negocieze în interiorul propriului partid candidaţi pentru alegerile europarlamentare.

Acesta a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că Alianţa Vestului este "un exerciţiu strict politic intern".

"Alianţa Vestului este un demers strict politic al celor patru primari liberali pentru a crea presiune şi a se impune în lupta internă din PNL. Este o modalitate pentru a avea forţa de a-şi negocia candidaţi pentru alegerile europarlamentare, este un exerciţiu strict politic intern. Aceasta este miza. Comisarul european Corina Creţu le-a răspuns că nu se pot accesa fonduri europene pe această structură. Nu ştiu cât de onorabil este pentru Cluj să se asocieze cu nişte personaje exotice, cum sunt Nicolae Robu şi Gheorghe Falcă", a spus Nasra.

În plus, acesta l-a criticat pe primarul clujean Emil Boc pentru nerealizarea unor proiecte de infrastructură anunţate şi a spus că, prin atitudinea sa, acesta îngroapă şi ideea metroului, despre care administraţia locală discută de cel puţin un an de zile.

"În decursul acestui an eu mă aşteptam să facă ceva concret. Mai mult, eu cred că dumnealui a îngropat proiectul, pentru că este inadmisibil ca, timp de un an de zile, să spui că susţii un proiect de o asemenea anvergură, dar să ai o abordare cu totul şi cu totul diletantă. Primăvara anului trecut, domnul Boc spunea că nişte japonezi sunt interesaţi să construiască metroul la Cluj. Eu m-aş fi aşteptat să văd cine sunt japonezii ăştia. Există, nu există....Să vedem exact în ce constă acest interes", a spus Nasra.

Critici pentru Emil Boc

Deputatul social-democrat a amintit că a cerut în trecut înfiinţarea unei comisii de specialişti care să supervizeze modul în care se derulează pregătirea, iar apoi implementarea proiectului metroului, însă comisia nu a fost creată.

"Emil Boc omoară proiectul metroul Cluj prin faptul că nu comunică cu primarii din comunele limitrofe, pentru că este demagog şi pentru că nu vine cu acei japonezi interesaţi sau americani sau cei enunţaţi, omoară pentru că nu face acea comisie specială, formată din consilieri locali, ingineri, proiectanţi, geologi, arhitecţi care să se ocupe şi care să viziteze reţele de metrou cum sunt cele din Bilbao, Brescia (... )Prin toate aceste refuzuri omoară proiectul metroul Cluj, în condiţiile în care e singurul proiect mare care, cât de cât, poate decongestiona traficul clujean pentru următorii 20-30 de ani, pentru că oraşul se va extinde şi populaţia creşte de la an la an", a spus Nasra.

Social-democraţii îi mai reproşează primarului Emil Boc că nu comunică nici cu politicienii, nici cu comunitatea, decât prin intermediul unor anumite canale, "în care vorbeşte singur despre administraţia locală", şi că multe proiecte de infrastructură despre care s-a vorbit au rămas nerealizate.

Proiectul de buget al primăriei Cluj-Napoca pentru anul 2018 a prevăzut o alocare în cuantum de 3.482.000 de lei pentru studii de fezabilitate privind oportunitatea de a se construi un metrou în oraş. Potrivit proiectului aprobat anul trecut, suma necesară pentru finalizarea studiilor de fezabilitate privind construirea metroului se ridică la un total de 10.000.000 de lei.

Vezi și: Alianța Vestului "face" autostrăzi, dar nu-și poate ridica gunoiul. Nicolae Robu: S-a întâmplat și la Cluj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel