Urmărește emisiunea live


Alianța ALDE - Pro România nu există. Călin Popescu Tăriceanu acuză PSD: Cei dintâi interesați

Călin Popescu Tăriceanu afirmă că nu s-a aliat cu Pro România, fiind doar o discuție cu Victor Ponta. Totuși, dă vina pe PSD pentru că Pro România nu a ajuns la guvernare. Consideră că Viorica Dăncilă ar fi trebuit să fie prima interesată. 

Călin Popescu Tăriceanu, întrebat, la Mediafax, despre beneficiile alianței cu Victor Ponta, a răspuns: ”A, nu, stați puțin, nu am ajuns încă- n.r. la o alianță, am făcut niște discuții cu Victor Ponta pentru că mie mi se pare în primul rând din punct de vedere politic că este nevoie pe scena politică românească de o forță care să reprezinte o contrapondere la ceea ce este în momentul de față mișcarea de centru dreapta sau această aglutinare pe centru dreapta, PSD pare să fie prea puțin activ în a contracara politic această mișcare și sigur că ne gândim fără doar și poate și la perspectivele electorale care ne așteaptă anul viitor. Așadar o consolidare a noastră cred că ar fi benefică ambelor forțe politice.”

Tăriceanu afirmă că alianța și cu Pro România ar fi depins de PSD

Președintele ALDE consideră că aducea Pro România în Guvern este ”o necesitate imperioasă” pentru ca premierul Viorica Dăncilă să-și consolideze majoritatea. După ce i s-a spus că nu vor nici Pro România, nici PSD acest lucru, președintele ALDE a afirmat că ”cei care sunt întâi, sau ar fi trebuit să fie cei dintâi interesați, erau PSD, dar în fine, dacă nu vor, e treaba lor, eu nu pot să le fac agenda sub nici o formă. Pot să am niște păreri, pot să le spun aceste păreri și le-am și spus, dar mai departe au maturitatea și experiența necesară să ia deciziile pe care le consideră.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel