Alianța 2020 USR+PLUS. Cioloș, Bulai, Voiculescu, declarațiile serii - update

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos

USR și PLUS au anunțat oficial, sâmbătă seara, formarea Alianței 2020 USR + PLUS.

Update: Dacian Cioloş va fi primul pe listele comune ale alianţei „2020 USR-PLUS” pentru alegerile europarlamentare, fiind urmat de Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pîslaru (PLUS) şi Clotilde Armand (USR), a anunţat, sâmbătă, Dan Barna.

USR a decis să participe împreună cu partidul lui Dacian Cioloş - PLUS pe o listă comună la alegerile europarlamentare, sub numele de Alianţa 2020 USR-PLUS.

Dacian Cioloş a anunţat că „s-a născut principala forţă de opoziţie: Alianţa 2020 USR+PLUS".  

„Am avut azi un vot majoritar care arată că USR susţine această alianţă”, a declarat, sâmbătă, preşedintele USR, Dan Barna. Lista a fost validată cu 68 de voturi 'pentru' şi nouă voturi 'împotrivă'.  

„S-a născut principala forță de opoziție: Alianța 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e România. Acum ai cu cine!”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, după întrunirea Comitetului Politic al USR, că ideea în această alianţă este să nu fie prezentată doar o listă de candidaţi, ci echipe pentru aceşti candidaţi. „Eu candidez pentru prima dată. Îmi asum această candidatură până la capăt. Candidez pentru prima dată dar, evident, vin cu o anumită experienţă, inclusiv în funcţii de responsabilitate guvernamentală, dar avem foarte mulţi tineri care nu doar au candidat pentru prima dată, care abia s-au înscris în politică, s-au implicat în politică de câteva luni şi sunt oameni care vor căpăta experienţă politică alături de cei care vor căpăta mandate în Parlamentul European, chiar dacă sunt tineri care sunt în a doua jumătate a listei. Pentru că intenţia noastră este să mergem nu doar cu candidaţi care să obţină mandate de europarlamentar, dar acei candidaţi să meargă cu echipe, cu oameni tineri pe care îi vor lua de pe liste”, a spus Cioloş.

Bulai: Avem un acord

„Avem un acord. USR şi PLUS vor merge împreună la alegerile europarlamentare! (...) Vom avea cei mai buni candidaţi. Vom avea delegaţi în secţii. Vom avea timpi de antenă. Scriem istorie împreună”, a scris și deputatul USR Iulian Bulai pe Facebook. 

Voiculescu: Proiectul nostru, România

„2020 ar putea fi capăt de linie pentru mulţi dintre noi. Sau... ar putea să fie un nou început! Tocmai s-a născut principala forţă de opoziţie din România: Alianţa 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru este România. Şi acum chiar avem şi aveţi cu cine!", a scris și Vlad Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel