Alfred Simonis (PSD), către Orban în Parlament: Luați manșa Guvernului din dealul Cotroceni

Rareș Bogdan și Ludovic Orban
Rareș Bogdan și Ludovic Orban

Alfred Simonis a făcut apel la premierul Ludovic Orban, în ședința Parlamentului pentru angajarea răspunderii de către Guvern pentru bugetul de stat, să preia „manșa Guvernului din dealul Cotroceniului”.

„Vă bateți joc de copiii acestei țări și îndrăzniți că veți contesta la CCR dublarea alocațiilor. Învrăjbiți oamenii exact ca Boc și ne amenințați că va trebui să alegem între pensii și alocații. (...) Domnule Orban, vă spun eu de unde să luați bani. Eliminați clientela de partid, faceți o colectare mai bună și supraimpozitați odată pensiile speciale. Nu mai măriți bugetele instituțiilor de forță. Acolo ați avea suficienți bani, dar nu aveți curaj, nu-i așa? Fac un apel la dumneavoastră, luați manșa Guvernului din dealul Cotroceniului și asumați-vă funcția de prim-ministru, altfel guvernarea se mută definitiv acolo, iar dumneavoastră veți rămâne să puneți în brad globuri și să cântați colinde în Palatul Victoria", a spus, luni, Alfred Simonis.

Acesta a citat dintr-o decizie CCR potrivit căreia Guvernul are doar atribuția elaborării bugetului.

„Aș vrea să vă citez din decizia CCR 1657/2010 care spune foarte clar: Guvernul are numai atribuția de a elabora și a prezenta Parlamentului proiectul legii bugetului de stat iar aceasta, ca unică autoritate legiuitoare a țării, îl dezbate și îl aprobă prin vot", a precizat Simonis.

Totodată, social-democratul l-a ironizat pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spunând „poate îi reglează cineva luminile să-și facă un selfie reușit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel