Alexei Miller, șeful Gazprom: South Stream este un proiect închis

Directorul general al grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a anunțat miercuri că proiectul gazoductului South Stream a fost închis, iar de actualitate a devenit noul proiect Turkish Stream, transmite Novinite.

Alexei Miller a declarat că Uniunea Europeană trebuie să accelereze construcţia infrastructurii, pentru a primi gaze prin conducta Turkish Stream. El a subliniat că lucrările la noile gazoducte necesare pe teritoriul statelor UE trebuie să înceapă cât mai curând, pentru ca termenele de realizare să fie respectate.

"Partenerii noştri europeni au fost informaţi şi acum este treaba lor să creeze infrastructura necesară, către frontierele Greciei şi Turciei", a explicat șeful Gazprom, citat de Mediafax.

Solicitat să comenteze soarta gazoductului South Stream, Alexei Miller le-a spus jurnaliştilor că este un proiect închis, iar conducta Turkish Stream este singura rută viabilă pentru livrarea a 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an.

El a subliniat că nu există altă opţiune pentru aceste livrări, care în prezent au loc tranzitând Ucraina.

"Gazprom lucrează la o strategie proprie, bazată pe planul UE de realizare a uniunii energetice", a transmis şeful Gazprom, care şi-a exprimat speranţa că această uniune nu va submina securitatea aprovizionării cu energie.

Vezi și: Anunț colosal despre resursele de gaz din Marea Neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel