Alexandru Vișinescu, internat în spital cu o zi înaintea audierilor

visinescu2
visinescu2

Fostul comandant al închisorii comuniste din Râmnicu Sărat, Alexandru Vișinescu, a fost internat, luni, în spital, potrivit surselor DeCe News. Acuzat de omor deosebit de grav, locotenent-colonelul în rezervă urma să fie audiat, marți, la ora 10:00, pentru a doua oară, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Parchetul Instanței Supreme a început audierile în dosarul lui Alexandru Vişinescu pe 30 august. El este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de genocid, procurorii acuzându-l că în perioada 1956-1963, când a condus penitenciarul comunist din municipiul buzoian Râmnicu Sărat, a supus deținuții la tratamente inumane, privându-i de hrană, asistență medicală și bătându-i în mod sistematic.

Alexandru Vișinescu a fost timp de șapte ani comandant al închisorii comuniste din Râmnicu Sărat, supranumită și ”Închisoarea Tăcerii”. Bătrânul, care are acum 89 de ani și locuiește în București, a condus corpul de represiune al închisorii râmnicene, în care deținuții erau bătuți, subnutriți și umiliți. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a identificat 35 de astfel de persoane, cu funcții de conducere în aparatul represiv comunist, iar numele lor va fi dezvăluit în următoarea perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel