Alexandru își dă 100 de angajați AFARĂ din Ministerul Muncii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Violeta Alexandru a anunțat reforma Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat pe Facebook reforma Ministerului Muncii și Protecției Sociale, care va include scăderea numărului de angajați și eficientizarea sistemului.

„Sunt în mijlocul unei reorganizări profunde în Ministerul Muncii și Protecției Sociale. De 2-3 zile se știe acest lucru în Minister și nu numai. Dacă lucrurile mergeau bine, pensionarii nu aveau problemele pe care le au în aplicarea legislației privind pensiile, firmele găseau ușor șomeri, cei care muncesc cinstit vedeau că Inspecția Muncii îi respectă sancționându-i pe cei care ocolesc legea, afectându-i pe salariați. Dacă nu se vedea cu ochiul liber că sistemul public pare să se protejeze pe sine și nu adresează nevoile oamenilor, nu se justifica nicio schimbare. Dar se justifică!", a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Organigrama, produsul dezbaterilor

„Am ajuns, după săptămâni de dezbateri interne și externe, la varianta de mai jos a Organigramei. A mai fost în consultare dar o arăt din nou public pentru că orice reacție bazată pe argumente, este binevenită! În curând îmi voi asuma decizia pe marginea noii Organigrame", a completat Alexandru.

Numărul de posturi, redus

Ministrul Muncii a recunoscut că propune reducerea numărului de posturi, ajungând să concedieze 101 angajați.

„Da, propun reducerea numărului de posturi, scăderea numărului Directorilor generali, acest lucru având – căci nu se poate altfel, consecința scăderii veniturilor, ajungându-se la o treaptă ierarhică cu un nivel de salarizare mai mic. Exclud din discuție completările la salarii prin fonduri europene pe baza proiectelor. Propun comasarea unor structuri, repartizarea mai bună a resurselor umane. De la 424 posturi, această propunere de organigramă are 323 posturi. Urmează instituțiile din coordonare", a adăugat ministrul Muncii.

Eficiență și transparență

Alexandru a încheiat făcând apel la eficiență, spunând că cei care muncesc nu trebuie să se simtă umiliți de cei care nu muncesc, dar au alte beneficii.

„Ministerul Muncii trebuie să lucreze eficient și transparent. Banii publici pentru sistemul public trebuie cheltuiți cu eficiență. Cei care #muncesc nu mai trebuie să simtă că au ajuns bătaia de joc a celor care nu muncesc, dar beneficiază doar de susținere politică", a încheiat Alexandru.

(w670) Foto: Face

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel