EXCLUSIV  Alexandru, dispărut Pecineaga. De ce sunt golite bazinele: Motivul pentru care scafandrii n-au putut interveni

Golire bazin Pecineaga
Golire bazin Pecineaga

Este golit al doilea bazin, la această oră, în căutarea lui Alexandru, băiatul dispărut în 2 noiembrie, din Pecineaga, din fața curții, unde se afla la joacă. 

La Pecineaga se acționează pentru golirea celui de al 2-lea bazin, cu 4 motopompe de mare capacitate (2 de la ISU Constanța, 1 de la ISU Călărași și 1 de la ISU Tulcea)”, se arată într-o comunicare a ISU Constanța.

Scafandrii din Constanța pot acționa până la adâncimi mult mai mari decât ale bazinelor din Pecineaga, doar că nu vorbim despre apă în sine, ci bazine cu apă murdară, cu dejecții de la ferma de porci. Prin urmare, pompierii n-au putut interveni pentru căutarea băiatului de 8 ani. E necesar un costum special pentru a intra în astfel de bazine cu apă cu dejecții de la ferme de porci.

S-a apelat la o firmă privată care acționează în port, care are costum greu cu cască închisă și cu tub de aer. Nici ei nu au putut intra în bazine, de aceea s-a luat decizia să fie golite până la nivelul de doi metri.

Nu a fost găsit copilul dispărut în primul bazin. Acum se acționează în al doilea bazin, care este golit de pompieri, pentru a putea căuta scafandrii care operează în Portul Constanța. 

Mâine, va fi adus și un sonar la fața locului. 

Căutările continuă și-n această noapte. 

Observator transmitea că imaginile de pe camerele de supraveghere ar fi arătat că Alexandru s-ar fi apropiat periculos de un bazin de colectare a dejecțiilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel