Guvern. Alexandru Cumpănașu (CNMR), solicitare către PSD-ALDE

CNMR solicită Coaliției de Guvernare păstrarea separată și consolidarea Ministerului Cercetării și Inovării.

”În conformitate cu Programul de Guvernare propus și asumat de către actuala Coaliție de Guvernare, CNMR solicită reprezentanților PSD-ALDE menținerea și consolidarea unui Minister al Cercetării și Inovării.

Necesitatea unei astfel de instituții survine atât din autoritatea necesară valorificării capacității intelectuale și aptitudinilor inovative ale cetățenilor României cât și pentru separarea celor două concepte fundamentale de Învățământ și Cercetare și transformarea sectorului de cercetare dintr-un consumator de bani publici într-un MOTOR al dezvoltării României și un sector economic care să furnizeze tehnologie și soluții inovative la nivel internațional.

În acest moment România este un furnizor de creiere pentru acele state care înțeleg importanța evoluției tehnologice și progresului, în loc să dezvolte produse finite concretizate în soluții sau produse tehnologice , a declarat presedintele CNMR Alexandru Cumpanasu.

Considerăm astfel vitală păstrarea și dezvoltarea unei instituții ministeriale care să valorifice inteligența românească și să o transforme într-un sector important al economiei”, se arată pe site-ul CNMR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel