Alexandru Coita, la Antena 3: M-am săturat de atâta ipocrizie

Alex Coita a răbufnit, în direct la Antena 3, cu privire la condiţiile de vot din diaspora. Acesta a avut o replică dură pentru Lia Olguţa Vasilescu, care afirmase anterior că pentru aceste alegeri europarlamentare au fost pregătite peste 400 de secţii de vot în străinătate. 

"Nu mai suport această ipocrizie. De 15 ani avem de fiecare dată problema voturilor din diaspora. Haideţi să spunem lucrurilor pe nume. Guvernul României, că e PSD, că USR, că e Cioloş, nu mă interesează, nu poate din punct de vedere logistic să asigure cetăţeanului cu drept de vot din afara ţării aceleaşi condiţii de vot ca în ţară. Nu se ştie exact câţi oameni sunt, câţi vor ieşi la vot, este imposibil. În orice ţară occidentală, civlizată, se asigură procedura numită vot prin corespondenţă. În America, de exemplu, dacă nu te afli în circumscripţia ta în ziua votului, poţi să ceri un vot prin absenţă pentru care, sigur, trebuie să te organizezi, ca să îl trimiţi prin poştă şi aşa mai departe. Votul prin corespondenţă este singura soluţie", a spus Alex Coita. 

Românii cu drept de vot din diaspora au stat astăzi la cozi interminabile pentru a vota, în multe oraşe secţiile de votare fiind închise înainte ca toţi cei prezenţi să apuce să voteze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel